Biografie

Pip haar eerste performance op het podium was in 2003, toen zij op 9-jarige leeftijd de rol van Marta in de Sound of Music van Joop van den Ende Theaterproducties mocht spelen, met Maaike Widdershoven als Maria en Hugo Haenen als Kapitein von Trapp. In 2004 was Pip in de musical Hamelen van V&V Entertainment te zien als één van de kinderen in het kinderkoor. 

Na gastrollen in de tv-series Costa!, Intensive Care, Shouf Shouf!, Bitches en Evelien, volgde een vaste bijrol in de dramaserie Keyzer & De Boer Advocaten van de KRO/NCRV. Zij speelde tussen 2004 en 2008 de rol van Lisette de Swaan. Hierin speelde zij met ervaren acteurs als Bram van der Vlugt, Henriëtte Tol, Daan Schuurmans en Roos Ouwehand als haar moeder.

Met het toneelstuk van Arjan Ederveen ‘Echt iets om naar toe te leven, een morfinesprookje’ voor Toneelgroep Amsterdam, speelde Pip de rol van Susan naast Arjan Ederveen, Roeland Fernhout en Raymonde de Kuyper.

In de korte tv-film Marathon Girl van Maria Peters, speelt Pip in 2008 de rol van Tanja, een Gothic Lolita. In 2009 volgde een gastrol in de politieserie Flikken Maastricht.

Kort hierna mocht Pip een rolletje spelen in de bioscoopfilm First Mission als Lies, de dochter van Mark Rietman.

Voor de bioscoopfilm De Verbouwing van Will Koopman (naar het boek van Saskia Noort), speelde Pip in 2011 de rol van Marije. Pip was in 2011 tevens te zien in de tv-serie van Nickelodeon ‘Naranjina en de Kadekapers’ als Fien, één van de hoofdrolspeelsters.

In 2012 bracht Disney Channel Benelux de nieuwe tv-serie Ontour Pop4You op hun eigen kanaal uit, waar Pip één van de hoofdrollen als Karo vertolkte. De nummers die in de serie zijn gezongen zijn op iTunes uitgebracht en de officiële videoclips ‘Gaan’ en ‘1Kus’ zijn op YouTube te bekijken. In de zomer van 2012 heeft Pip een bijdrage geleverd als Maartje in de film ‘Verliefd op Ibiza’ van Johan Nijenhuis, waarin zij de dochter van Simone Kleinsma speelt.

Pip Pellens speelde in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden van 12 april 2010 tot oktober 2011 de rol van Wiet van Houten (vaste rol vanaf 20 september 2010). Met ingang van januari 2013 zal Pip met haar terugkomst in GTST weer één van de vaste gezichten van de populaire tv-serie zijn.

Voor het Lef! Theater speelt Pip tot half maart 2013 de hoofdrol in de musical ‘Lover of Loser’, naar het boek van Carry Slee. Het is wereldwijd de eerste interactieve musical in dit genre, met choreografie van Dan Karaty en muziek van Brahim Fouradi. De voorstelling staat door het hele land.

Naast haar werk als actrice is Pip ook in meer dan 120 producties als stemactrice te horen. Haar allereerste stemmetje was voor de bioscoopfilm Garfield in 2004, met ondermeer stemmen van Bo van Erven Dorens en Jim Bakkum. Sindsdien leende zij haar stem aan meerdere bioscoop films, waaronder Ice Age 3, Madagascar, Over the Hedge, Horton hears a Who (Jessica), Marmaduke (Barbara Winslow), Despicable Me (Margo), Rango (Priscilla), Parnorman (Salma) en Wreck It Ralph (Moppet Girl).

Pip spreekt stemmen in voor series van Nickelodeon, zoals iCarly (Sam). Tevens is zij als hoofdrol te horen in Little Einsteins (Annie), Bakugan (Julie), Little Kingdom (Holly), Dinosaur King (Zoë), Mortified (Zooo Genant!)(Taylor Fry), Ned’s Survivalgids (Suzy Crabgrass), Strawberry Shortcake (Strawberry), Zeg maar Gio (Sylvana) en Phil of the Future (Keely). Voor de Jetix/Disney XD The Suite Life of Zack & Cody is Pip te horen als Barbara. Maar ook is zij te beluisteren in Me & My Monsters (Angela), Monster High (Operetta), Polly Pocket (Lila), Phil of the Future (Keely), Shake It Up (Cece) en nog vele anderen.

Vraag CV aan